Artikel
Leren en ontwikkelen
5
 min

Tribes at Weave: Facilitating Growth

In het snel veranderende technologische landschap om ons heen moeten bedrijven innovatief blijven om te kunnen groeien. De manier waarop wij deze groei faciliteren is door het team onder ‘tribes’ te verdelen. Onder deze tribes vallen de Design, Frontend, DevOps, Backend en Security tribe. Elke nieuwe collega maakt de keuze om zich bij een van de tribes aan te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld een collega zijn die vooral is gespecialiseerd in backend ontwikkeling, maar meer te weten wil komen over frontend ontwikkeling. Deze keuze is niet in beton gegoten, want je kunt altijd nog ervoor kiezen om bij een andere tribe aan te sluiten als je daar de behoefte voor voelt!

Tribe Meetings

Door periodieke tribe meetings te organiseren, steken we de koppen bij elkaar om uitdagingen te bespreken die wij zelf of onze klanten ondervinden. Dat kunnen beperkingen van de huidige tooling of de potentiële impact van nieuwe technologieën zijn. Ook behandelen we tijdens de tribe meetings hoe projecten in de toekomst beter benaderd kunnen worden vanuit het perspectief van de desbetreffende tribe. In deze meetings nemen we ook door wat onze plan van aanpak is voor de volgende editie van de Weave Friday. Weave Friday is een dag waarop de tribes samenkomen om de uitdagingen, die tijdens de tribe meetings besproken zijn, aan te pakken.

Stack Reset

Een keer per jaar plannen we een ‘Stack Reset' in per tribe. In dit proces zijn we bezig om kritisch te kijken naar de staat van de huidige tech stack en organiseren een sessie waarbij de mensen uit ons team met suggesties komen. Iedereen in de organisatie wordt aangemoedigd om tools en technologieën aan te bevelen tijdens de ‘Stack Reset’. Op deze manier houden we ons team scherp en up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. De tools in kwestie kunnen nieuwe versies van huidige tools zijn of compleet nieuwe tools die voor de rest van het team nog onbekend waren. Deze discussies zijn van belang voor het evalueren van de huidige tools waar we gebruik van maken (zoals Go, Kubernetes en Terraform) en om te beslissen of er nieuwe technologieën zijn die de bestaande stack kunnen verbeteren of vervangen. Na afloop van de ‘Stack Reset’ meeting maken we een overzicht van de tools waarvan we gezamenlijk vinden dat die op de roadmap moeten komen, zodat ze verder kunnen worden onderzocht in het komende jaar.

Sharing is Growing

Deze manier van werken levert ons binnen onze organisatie verschillende technologische verbeteringen op. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het herzien van de omgevingen waarin we onze applicaties ontwikkelen, waardoor sleutelen aan huidige en toekomstige projecten sneller en met minder gedoe verloopt. Ook kijken we naar het veranderen van de software waarmee we de gebruikers van onze klanten authenticeren of naar nieuwe methoden en hulpmiddelen om het design en de code beter met elkaar te integreren. Op het gebied van security streven we naar een goede balans tussen striktheid en flexibiliteit die ons team nodig heeft. Ten slotte organiseren we sessies om al deze kennis met elkaar te delen.

Geschreven door
Tolga
Developer
Over Weave
Wij geloven in het ontwikkelen van digitale producten en diensten die relevant zijn en zorgen voor een positieve verandering in de samenleving. Daaraan bijdragen met onze technologische expertise, is wat ons drijft.
Meer over ons

Wij zoeken talent!

Vacatures