Artikel
Leren en ontwikkelen
5
 min

Weave Friday: From Ideas to Innovation

Wanneer onze organisatie of tribe merkt dat er behoefte is aan vernieuwing en verbetering van onze bestaande tools, pakken we dit op tijdens de Weave Fridays. Deze behoefte kan ontstaan vanuit een verzoek van een klant of door nieuwsgierigheid van een teamlid. Aan de hand van de vereisten die uit deze behoefte komen, werken we elke zes weken aan relevante vraagstukken tijdens Weave Friday. Door elke zes weken de tijd te nemen om onze eigen tooling te herzien, blijven we impact leveren bij onze klanten en tonen we aan dat innovatie geen blinde vlek hoeft te zijn binnen organisaties.

Etude 

Ter voorbereiding van Weave Friday worden er tribe-meetings georganiseerd om relevante vraagstukken te bespreken. In deze meetings ontwikkelen we een plan van aanpak, waarbij de behoeften en verwachtingen voor de volgende periode(n) worden opgezet. De meetings hebben als doel niet alleen om technische voorbereidingen te treffen, maar ook zorgvuldig afstemmen wat de verwachtingen en doelstellingen voor de aankomende Weave Friday zijn. Met dit voorwerk zorgen we ervoor dat het proces zo soepel en productief mogelijk verloopt op de dag zelf.

Symfonie van Innovatie

Weave Friday wordt getekend als een dag waarop innovatie, samenwerking en kennisdeling wordt gefaciliteerd binnen en tussen verschillende tribes. Deze elementen vormen de basis voor verdere activiteiten binnen Weave. Door onze inzichten en ervaringen met elkaar te delen, creëren we een rijke kweekvijver van nieuwe ideeën en toepassingen binnen onze organisatie.

Tijdens deze dag staat ook het uitproberen van nieuwe methodes en technologieën centraal. We vergelijken bestaande tools en verkennen de mogelijkheden van nieuwe software en technologieën. Dit geeft ons niet alleen een kans om de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied te leren kennen, maar ook om de huidige tools en processen binnen onze eigen organisatie te verbeteren. Aan het eind van de dag geeft elke tribe een presentatie waarbij bevindingen, proof-of-concepts en verbeterde processen gedeeld worden met de rest van de groep. Naderhand worden deze bevindingen ook geborgd in de Weave Docs (een self-hosted pagina met wiki’s en docs) en middels kennissessies.    

De Grote Finale

Na een dag vol intensieve samenwerking is er ook tijd voor ontspanning. Na afloop van elke Weave Friday volgt er een vrijblijvende borrel en diner die na de presentaties iedereen een kans biedt om weer bij te komen. Zo kunnen we onze ideeën in een informele setting verder bespreken onder een (non-)alcoholisch drankje. Het is een moment van ontspanning, maar ook van reflectie op de geleerde lessen en de gedeelde ervaringen, wat wij als organisatie alleen maar steunen. En laten we de stoelmassage zeker niet vergeten! Een unieke bijkomstigheid van Weave Friday. Deze momenten van ontspanning en zorg dragen bij aan het welzijn van onze teamleden.

Geschreven door
Tolga
Developer
Over Weave
Wij geloven in het ontwikkelen van digitale producten en diensten die relevant zijn en zorgen voor een positieve verandering in de samenleving. Daaraan bijdragen met onze technologische expertise, is wat ons drijft.
Meer over ons

Wij zoeken talent!

Vacatures