Case
Back-end
Front-end
UX/UI design

Samen bouwen aan een groener energienet

Het kan echt. Als gebruiker grip hebben op je energieverbruik en bijdragen aan een eerlijker en groener energiesysteem. Hegg Energy ontwikkelde samen met Weave een platform waarmee thuisenergie slimmer wordt gebruikt. “Weave is ons on-demand productteam.”

No items found.

Wesley de Kruijff, CEO van Hegg Energy: “De kracht van Weave is dat ze het platform kennen. We pluggen deels in op software die al eerder is ontwikkeld door Weave voor het EnergyZero platform. Hegg staat voor Home Energy for a Greener Grid. Voor mensen die voelen dat het anders kan met energie in huis, maar niet precies weten waar te beginnen. We bieden nu twee concrete oplossingen: een dynamisch energiecontract en een slimme thuisbatterij. Dit is pas de start van de reis waarop we mensen willen meenemen.”

Stef de Heus, lead developer bij Weave: “We hebben een nieuwe funnel gebouwd, de koppeling naar de EnergyZero software en de website. En we zijn bezig met de ontwikkeling van een app voor het slim opladen van de thuisbatterij. Doordat er ruimte is om te sparren, kunnen we snel ontwikkelen.”

Technische puzzels

Wesley: “De uitdaging zit hem vooral in de verschillende technische puzzels die er gemaakt moeten worden. De batterij die we realtime slim willen aansturen, realtime data omtrent energie in een huishouden, de dynamische tarieven, en deze data vervolgens op een consumentvriendelijke manier tonen in een app. We willen ons verhaal technisch supergoed laten werken.”

Stef: “Het is een bak aan data. Hoe gaan we die opslaan, wat gaan we ermee doen en wat toon je aan de consument? We werken nu aan de toepassingen. Weave heeft intern vier Tribes: front-end, back-end, DevOps en UX/UI. Dit zijn teams van specialisten die zich verdiepen in de nieuwste technieken en onderling kennis uitwisselen. Samen zoeken we altijd manieren om tot de beste oplossing te komen."

Klaar voor nieuwe features

Wesley: “Weave is ons on-demand productteam. Dat moet ook wel, want het is best ingewikkeld. Ze kruipen dicht tegen ons aan, zodat we samen een zo goed mogelijk product kunnen ontwikkelen. Weave helpt ons om iets lastigs simpel neer te zetten waar we op door kunnen gaan. We willen straks ieder kwartaal nieuwe features lanceren.”

Goed voor de consument, beter voor de wereld

Wesley: “Onze missie is de grootste virtual power plant, of zoals wij dat liever willen noemen, People’s Power Plant, bouwen van Europa. Dat zit deels verweven in de naam. Hack your home. Help the Grid. En: Hugg the planet. Concreet: als we veel batterijen (en straks ook andere grootverbruikers in huis) slim kunnen aansturen, kunnen we beter rekening houden met het aanbod van groene stroom. En minder afhankelijk zijn van kolen- en gascentrales in het land. Consumenten kunnen zelf gaan sturen op minder verbruik. En dat is beter voor de wereld.”

Tech stack

Deze open source technologieen hebben we gebruikt bij de bouw van de app.
Go
Backend progammeertaal
Figma
UX/UI Design tool
React
Library voor webinterfaces
Typescript
Javascript met syntax voor Types
GraphQL
Graph based APIs
PostgreSQL
Database

Klaar om Nederland te veroveren

Stef: “We maken software die makkelijk te ontwikkelen is, maar ook uit te breiden. Als je wilt groeien naar een schaal van een half miljoen gebruikers, dan wil je een structuur met verschillende componenten die individueel schalen. Onze manier van werken maakt dit mogelijk. Het systeem is er klaar voor.”

Wesley: “Het helpt om met slimme mensen leuke dingen te doen, zoals met Weave. Er komt heel veel samen in dit project. Alles moet ingericht zijn, installatie, support, én moet kunnen groeien. We zijn er trots op dat we dit in zo’n korte tijd hebben kunnen neerzetten.”

Ryan
 vertelt je graag meer
UX/UI Designer

Bekijk deze cases ook

Case

Samen versnellen naar duurzaamheid

Case

nID Stelsel: Veilige gegevensuitwisseling tussen domeinen

Alle cases